Registrer fugl ved Øra

Har du sett noen av disse fuglene ved Øra? Registrer funnene dine under da vel!

 • Storskarv – fiskerens beste venn

  Storskarven var lenge en del av elvefiske i Asia. Fiskerne trente opp skarven til å fange fisk og komme tilbake til dem med fangsten. Rundt den lange halsen festet man en ring slik at ikke fuglen skulle svelge fisken. Når skarven hadde gitt fiskeren fangsten fikk den en porsjon av fisken å spise selv!

 • Sangsvane – svanenes sangstjerne

  Dersom du er ute på tur langs en elv og hører lyder som kan minne om en trompet, kan du være ganske sikker på at det er sangsvaner du hører. Denne svanen har nemlig fått navnet sitt nettopp fordi den liker å synge, i motsetning til andre svanearter. Ofte møtes sangsvaner for å synge sammen med hverandre, litt som et kor!

 • Fiskeørn – Norges beste fisker?

  Du har sikkert vært på fisketur og opplevd hvor lang tid det kan ta før man får fisk? Dette problemet har ikke fiskeørna for den er så flink til å fiske at den i gjennomsnitt fanger en fisk hvert 12 minutt! En av grunnene til at fiskeørna er så god til å fiske er at den kan snu en av tærne sine rundt sånn at foten blir som kloa på en klomaskin. Da har fiskeørna et skikkelig godt grep om fisken!

 • Sivhauk – det suser i sivet

  Svosj! Det er ofte den siste lyden intetanende smågnagere og reptiler hører dersom de bor i nærheten av en sivhauk. Sittende på en gren eller flyvende lavt over jaktmarkene speider den rundt seg med haukeblikk etter hver minste lille bevegelse som avslører det neste byttet og en velfortjent matbit.

 • Skjeggmeis – stilig hodepynt

  Trodde du kanskje det bare var mennesker som kunne ha skjegg? Vel, tro om igjen, for skjeggmeisen har ikke bare ett, men to skjegg! I alle fall noe som ligner to skjegg. Under øynene har den lange, svarte fjær som henger ned i ansiktet slik at det ser ut som den har et skjegg hengende fra hvert øye!