Registrer fugl ved Slettnes

Har du sett noen av disse fuglene ved Slettnes? Registrer funnene dine under da vel!

  • Stellerand – synkronsvømmeren

    Om vinteren lever stellerender sammen i store flokker. Disse store flokkene svømmer og dykker ofte synkront. Dersom flokken er stor nok, kan det skapes større bølgeeffekt av at endene dykker ned og kommer opp av vannet sammen. Denne oppførselen skyldes trolig leting etter mat, hvor flere nebb er bedre enn ett. Her snakker vi lagarbeid!

  • Ærfugl – blåskjellknuseren

    Ærfuglen elsker sjømat, spesielt blåskjell. Skjellene sluker de hele, for i magesekken har ærfuglen kraftige muskler som knuser og kverner de harde skjellene. Ærfuglen kan dykke hele 60 meter for å finne saftige blåskjell nede i havdypet!

  • Tyvjo – mestertyven

    Det er ikke uten grunn at tyvjoen har fått navnet sitt; den er ekspert på å stjele mat fra andre fugler! Til røvertoktene har den god bruk for de spisse vingene og den strømlinjeformede kroppen. Med kjappe, smidige manøvere klarer tyvjoen å snappe mat fra måker og andre vannfugler som fisker maten selv.

  • Fjæreplytt – pappa må passe ungene

    Hann- og hunnfugler deler ofte på oppdragelsen til ungene. Ofte ruger begge foreldrene eggene, vokter redet, finner mat til ungene og holder dem varme. Slik er det ikke for fjæreplytten. Hunnen har ansvaret for å ruge eggene, men så snart de klekker, forlater hun redet, og hannen får ansvaret for å fostre opp ungene helt alene.

  • Snøspurv – en skal lide for skjønnheten

    Snøspurven har fått navnet sitt på grunn av den vakre, hvite fjærdrakten den har når den hekker. Ellers i året ser den ut som en helt vanlig grå spurv. Hvordan får den disse hvite fjærene? Gjennom vinteren slites fjærene slik at de grå tuppene forsvinner. Snø og stein gjør at det ytterste laget av fjærene brytes ned, og et nydelig hvitt lag kommer til syne. Hunnene liker best hannene med den peneste, hvite fjærdrakten.