Registrer fugl ved Øvre Pasvik

Har du sett noen av disse fuglene ved Øvre Pasvik? Registrer funnene dine under da vel!

 • Trane – en legendarisk fugl

  Tranen er en legende og et symbol i folketro rundt om i verden. Dette stammer fra at traner samler seg ute på myrer om våren for å danse med hverandre! Partnere holder sammen livet ut, og den elegante dansen bringer de kjærlighetssyke fuglene tettere sammen. Tranen markerer derfor vårens ankomst og lysere tider. I japansk folketro symboliserer tranen tålmodighet og lykke, og den som bretter 1000 origami-traner får et ønske oppfylt.

 • Fjellmyrløper – mystiske lyder på myra

  På myrene enkelte steder i Norge hører man av og til en merkelig lyd. Det kan minne om surringen til en diger bille. Surrelyden høres en liten stund før den slutter og starter opp på ny. At det er en fugl som lager lyden, er slett ikke det første du vil gjette, men det er det faktisk. Fjellmyrløper-hannen lager billelyden for å tiltrekke seg hunner i hekkesesongen. Neste gang du er ute på myra og hører surring er det ikke sikkert det er insekter du hører, men en ivrig fjellmyrløper.

 • Kvartbekkasin – tror den er usynlig!

  Selv om kvartbekkasinen er en god flyver, tar den ikke til vingene før du nesten tråkker på den. Den ligger helt stille og prøver å ikke bli sett. Den stoler på at kamuflasjen gjør at du ikke ser den. Ofte virker det ganske bra. Kommer du nært nok, vil fuglen likevel fly opp rett foran føttene dine!

 • Sotsnipe – fjærdrakt som en feier

  Sotsnipa har fått navnet sitt fordi fuglene er nesten helt svarte i hekketiden. Ryggen har grått mønster som nesten ser ut som aske, og den ser ut som om den har falt ned i en pipe!

 • Lavskrike – fuglen med eget språk

  Fugler synger og lager lyder. Lavskrika har en hel rekke lyder som betyr ulike ting, akkurat som våre ord. Disse lydene bruker lavskrikene til å kommunisere med hverandre. Lavskrika har for eksempel egne lyder som varsler at de har sett en farlig hauk. Med andre lyder forteller de hverandre om de skal fly og gjemme seg eller samles i flokk for å jage vekk hauken.