Registrer fugl ved Øvre Anarjohka

Har du sett noen av disse fuglene ved Øvre Anarjohka? Registrer funnene dine under da vel!

 • Sædgås – gåsa som ble to gjess

  Lenge trodde man at sædgåsa bare var én art – ikke så rart når alle ser helt like ut. Grunnen til at sædgåsa har blitt to gjess er ikke utseendet, men måten de lever på. Den ene arten liker seg på vidda, mens den andre heller vil være i skogen. Derfor har vi nå tundrasædgås som liker den åpne vidda og taigasædgås som liker den stille skogen.

 • Sangsvane – svanenes sangstjerne

  Dersom du er ute på tur langs en elv og hører lyder som kan minne om en trompet, kan du være ganske sikker på at det er sangsvaner du hører. Denne svanen har nemlig fått navnet sitt nettopp fordi den liker å synge, i motsetning til andre svanearter. Ofte møtes sangsvaner for å synge sammen med hverandre, litt som et kor!

 • Lappspove – på vingene i nesten to uker

  Lappspoven hekker i kalde områder i Skandinavia, Russland og Nord-Amerika. Om vinteren tilbringer den tiden sin i tropiske strøk, men for å komme hit må den på en lang reise. Lappspover som hekker i Alaska krysser Stillehavet uten en eneste pause for å nå ferieplassene sine på New Zealand, og dette regnes som den lengste trekkruta uten stopp for alle dyr i verden. Det er ganske imponerende gjort av en så liten fugl!

 • Sotsnipe – fjærdrakt som en feier

  Sotsnipa har fått navnet sitt fordi fuglene er nesten helt svarte i hekketiden. Ryggen har grått mønster som nesten ser ut som aske, og den ser ut som om den har falt ned i en pipe!

 • Kvartbekkasin – tror den er usynlig!

  Selv om kvartbekkasinen er en god flyver, tar den ikke til vingene før du nesten tråkker på den. Den ligger helt stille og prøver å ikke bli sett. Den stoler på at kamuflasjen gjør at du ikke ser den. Ofte virker det ganske bra. Kommer du nært nok, vil fuglen likevel fly opp rett foran føttene dine!