Registrer fugl ved Nordre Øyeren og Sørumsneset

Har du sett noen av disse fuglene ved Nordre Øyeren og Sørumsneset? Registrer funnene dine under da vel!

  • Fiskeørn – Norges beste fisker?

    Du har sikkert vært på fisketur og opplevd hvor lang tid det kan ta før man får fisk? Dette problemet har ikke fiskeørna for den er så flink til å fiske at den i gjennomsnitt fanger en fisk hvert 12 minutt! En av grunnene til at fiskeørna er så god til å fiske er at den kan snu en av tærne sine rundt sånn at foten blir som kloa på en klomaskin. Da har fiskeørna et skikkelig godt grep om fisken!

  • Sangsvane – svanenes sangstjerne

    Dersom du er ute på tur langs en elv og hører lyder som kan minne om en trompet, kan du være ganske sikker på at det er sangsvaner du hører. Denne svanen har nemlig fått navnet sitt nettopp fordi den liker å synge, i motsetning til andre svanearter. Ofte møtes sangsvaner for å synge sammen med hverandre, litt som et kor!

  • Kortnebbgås – rekordlange vandringer

    Kortnebbgåsa kan fly lange turer langs hele norskekysten, men å fly langt er ikke det eneste gåsa er god på. Kortnebbgåsa går nemlig lange turer om sommeren. Noen av turene kan være mer enn 2 mil lange! Etter at eggene klekker kan nemlig ikke gåseungene fly før det har gått noen uker. Derfor vandrer familien sammen rundt på Svalbard på leting etter mat.

  • Storspove – rekorden som smaker

    I åpent landskap, mellom lyngheier, myrer og strandenger i fjæra finner du fuglen med Norges lengste nebb. Nebbet til storspoven er nemlig 10-15 centimeter! Storspoven finner maten sin i gjørme og sand., og spiser bittesmå insekter og kryp som er nesten umulige å få øye på. Det lange nebbet fungerer litt som en pinsett som storspoven bruker til å plukke ut de små krypene fra gjørma.

  • Krikkand – Variert kosthold er viktig

    Det kan være kjedelig å spise det samme hele tiden, og forandring kan være både fint – og nødvendig. Krikkanda bytter diett om vinteren og sommeren. Om sommeren spiser den insekter, muslinger og andre dyr den finner i ferskvann ved reiret sitt. Om vinteren kan det være vanskelig å få tak i sommermaten og krikkanda bytter da til å spise planter.