Registrer fugl ved Blåfjella-Skjækerfjella

Har du sett noen av disse fuglene ved Blåfjella-Skjækerfjella? Registrer funnene dine under da vel!

 • Havelle – holder pusten kjempelenge!

  Havella er en and med god utholdenhet og som mestrer de utroligste ting. Når havella er på leting etter mat som snegler, muslinger og krepsdyr, tilbringer de tre til fire ganger mer tid under vann enn over! Det er ikke mye pust i bakken her!

 • Dobbeltbekkasin – ingen tid å miste

  Om høsten reiser dobbeltbekkasinen sørover, helt til Sahara i Nord-Afrika. Dit er det langt, og mange trekkfugler bruker lang tid på å komme frem. Dobbeltbekkasinen derimot har ingen tid å miste. I hastigheter opp til nesten 100 kilometer i timen flyr denne fuglen over 6000 kilometer uten stopp!

 • Heilo – gullfuglen

  Om sommeren er heiloen kanskje en av de vakreste fuglene i fjellet. For om sommeren forvandler nemlig den brune fjærdrakten seg til en drakt av gull! Brystet er kritthvitt og kullsort, så det ser litt ut som heiloen har på seg dress med gullfrakk over!

 • Storfugl – morgenstund har gull i munn

  Om våren, når hekkesesongen er i gang, er en tidlig start på dagen viktig for storfuglhannen, eller tiur som han også kalles. Fra sin faste plass i en gren følger han med på sitt publikum, nemlig hunnfuglene som samles rundt leikplassen hans før soloppgang. Når tiden er inne begynner han tiurleiken. Oppvisningen består av hopp, brusing med fjærene og sang, og er han heldig liker damene oppvisningen velger han som partner.

 • Haukugle – ugle med haukeblikk

  Det er lite som unnslipper det skarpe blikket til haukugla. Den følger med fra høyt over bakken, ofte sittende i et tre eller på en stolpe. Haukugla kan få øye på et byttedyr nesten en kilometer unna, selv om ikke byttet er større enn en liten mus!