Registrer fugl ved Båtsfjord

Har du sett noen av disse fuglene ved Båtsfjord? Registrer funnene dine under da vel!

 • Stellerand – synkronsvømmeren

  Om vinteren lever stellerender sammen i store flokker. Disse store flokkene svømmer og dykker ofte synkront. Dersom flokken er stor nok, kan det skapes større bølgeeffekt av at endene dykker ned og kommer opp av vannet sammen. Denne oppførselen skyldes trolig leting etter mat, hvor flere nebb er bedre enn ett. Her snakker vi lagarbeid!

 • Havelle – holder pusten kjempelenge!

  Havella er en and med god utholdenhet og som mestrer de utroligste ting. Når havella er på leting etter mat som snegler, muslinger og krepsdyr, tilbringer de tre til fire ganger mer tid under vann enn over! Det er ikke mye pust i bakken her!

 • Krykkje – livet er ikke det samme uten naboer

  Ikke alle setter pris på å bo tett. Krykkja, derimot, er glad i naboer. Så lenge de er mange sammen kan krykkjer bo nesten hvor som helst. I fuglefjell, på bygninger, og i noen tilfeller på oljeplattformer, finner vi reir bygget tett i tett nesten oppå hverandre, litt som rekkehus eller høyblokker i byen.

 • Makrellterne – en levende pil

  Ute på havet får man av og til øye på den lille makrellterna. Når den er på jakt etter mat, står den nesten helt stille i luften mens den ser i havet etter fisk. Når den får øye på en matbit stuper den rett ned, med vingene tett mot kroppen. Det sylskarpe nebbet er som en pilspiss som får tak i det slimete byttet.

 • Praktærfugl – anda med egen barnehage

  Hos praktærfuglen er det kun mammafuglen som passer på andungene. Derfor blir det vanskelig for praktærfugl-hunnen å reise ut for å finne mat til seg selv, for hun ikke kan la ungene være alene for lenge. Derfor samles ofte andunger fra flere ulike reir sammen slik at mammaene kan bytte på å passe ungeflokken og dra ut for å finne mat. De lager en slags andebarnehage sammen, eller andungehage om du vil.