Registrer fugl ved Søndre Snåsavatn og Lømsen

Har du sett noen av disse fuglene ved Søndre Snåsavatn og Lømsen? Registrer funnene dine under da vel!

 • Kortnebbgås – rekordlange vandringer

  Kortnebbgåsa kan fly lange turer langs hele norskekysten, men å fly langt er ikke det eneste gåsa er god på. Kortnebbgåsa går nemlig lange turer om sommeren. Noen av turene kan være mer enn 2 mil lange! Etter at eggene klekker kan nemlig ikke gåseungene fly før det har gått noen uker. Derfor vandrer familien sammen rundt på Svalbard på leting etter mat.

 • Horndykker – ildfuglen

  Du har kanskje hørt om føniksen? Ildfuglen som fødes på ny etter at den har blitt til aske. Horndykkeren er kanskje så nært vi kommer føniksen her i Norge, i hvert fall utseendemessig. Horndykkeren har knallrøde øyne og ildfargede fjær på hodet som står rett opp som flammer. Kroppen er rød og svart, litt som et bål som holder på å slukke.

 • Bergand – lunt og godt i redet

  Når fugler har lagt egg, er den viktigste oppgaven å holde egget varmt, slik at det ikke blir for kaldt for den lille ungen som utvikles inne i egget. For å gjøre det ekstra koselig for egget bruker bergandmoren sin egen dun som isolasjon i redet. Hun plukker dunfjærene fra brystet og plasserer dem pent rundt om i redet.

 • Toppand – tøffe typer

  Toppanda er kanskje den tøffeste av endene. Hannene kan minne litt om rockere fra 50-tallet, med håret gredd bakover og svart og hvit fjærdrakt . I sin stilige fjærdrakt viser de seg frem for damene, i håp om å skaffe seg en kjæreste.

 • Sivsanger – en ninja i sivet

  Denne lille fuglen holder til i de store sivskogene langs vannkanten. Du må se godt etter, om du skal få øye på den, for fjærdrakten går i ett med omgivelsene. Se etter en brå bevegelse blant sivplantene. Lett som ingenting kan sivsangeren gripe fast i et tynt sivstrå og bli stående nesten opp ned i luften, før den lynraskt flyr av gårde mellom høye kratt og siv, stille og rask som en liten ninja.