Registrer fugl ved Neiden- og Munkefjorden

Har du sett noen av disse fuglene ved Neiden- og Munkefjorden? Registrer funnene dine under da vel!

 • Havelle – holder pusten kjempelenge!

  Havella er en and med god utholdenhet og som mestrer de utroligste ting. Når havella er på leting etter mat som snegler, muslinger og krepsdyr, tilbringer de tre til fire ganger mer tid under vann enn over! Det er ikke mye pust i bakken her!

 • Siland – en aktiv fisker

  Silanda er en dyktig fisker, og det er bra, for en voksen siland trenger cirka 15-20 småfisk per dag! Silanda skaffer seg fisk ved å dykke under vann og bruker det lange, spisse nebbet til å snappe til seg småfisk. Derfor foretrekker silanda at vannet den fisker i er klart slik at den kan se hvor fisken er under vann.

 • Laksand – en skal tidlig krøkes

  Laksanda er glad i fisk og veldig flink til å fiske. Det sylskarpe nebbet er perfekt for å gripe tak i fisk, og den lange smale kroppen beveger seg lynraskt gjennom vannet. Men gode fiskeferdigheter må læres. Ungene til laksanda henger med foreldrene for å lære seg å fiske, for de må fange all maten sin selv. I begynnelsen fanger de krepsdyr og amfibier. Når de har fått øvd seg en stund, kan de fange fisk lett som bare det!

 • Polarsnipe – radar i nebbet

  Mudder og gjørme er ikke alltid det letteste stedet å lete etter mat. Dyrene som finnes her er små, noe som gjør dem vanskelige å se. Heldigvis for polarsnipa har den et spesielt organ på tuppen av nebbet. Dette lille organet rapporterer til hjernen til polarsnipa om trykkforskjeller i mudderet, et tegn på at en godbit er i nærheten.

 • Lappsanger – lager musikk med hele kroppen

  Som navnet antyder er lappsangeren glad i å synge, spesielt hannen. I toppen av en busk eller på en liten gren i et tre sitter hannen og synger av full hals. Men dette er ikke den eneste formen for musikk han kan lage. Når han flyr fra tre til tre slår han med vingene slik at det lages en merkelig summende lyd. Denne lyden er en del av en lengre oppvisning hvor han bruker både kropp og stemme til å lage musikk for damene.