Registrer fugl ved Ankerfjella

Har du sett noen av disse fuglene ved Ankerfjella? Registrer funnene dine under da vel!

 • Fiskeørn – Norges beste fisker?

  Du har sikkert vært på fisketur og opplevd hvor lang tid det kan ta før man får fisk? Dette problemet har ikke fiskeørna for den er så flink til å fiske at den i gjennomsnitt fanger en fisk hvert 12 minutt! En av grunnene til at fiskeørna er så god til å fiske er at den kan snu en av tærne sine rundt sånn at foten blir som kloa på en klomaskin. Da har fiskeørna et skikkelig godt grep om fisken!

 • Storlom – laserøyne

  Har du prøvd å åpne øynene under vann og oppdaget hvor vanskelig det er å se? Storlommen fanger maten sin under vann og trenger å kunne se hvor den svømmer. Øynene til storlommen er knallrøde, som lasere. Den røde fargen filtrerer lyset slik at storlommen kan se godt under vann og få tak i mat.

 • Fossekall – vår nasjonalfugl

  Den runde, lille fossekallen med sitt hvite skjortebryst og mørk fjærdrakt er så heldig at den kan smykke seg med tittelen "Norges nasjonalfugl"! Fossekallen ble valgt som nasjonalfugl fordi den finnes over hele landet, i bekker og elver og den bor i Norge hele året, selv om vinteren når det blir kaldt. Fossekallen blir ved elva si og dykker ned i det kalde vannet etter mat hver dag. Derfor kan du treffe på den lille nasjonalfuglen hvor som helst og når som helst!

 • Laksand – en skal tidlig krøkes

  Laksanda er glad i fisk og veldig flink til å fiske. Det sylskarpe nebbet er perfekt for å gripe tak i fisk, og den lange smale kroppen beveger seg lynraskt gjennom vannet. Men gode fiskeferdigheter må læres. Ungene til laksanda henger med foreldrene for å lære seg å fiske, for de må fange all maten sin selv. I begynnelsen fanger de krepsdyr og amfibier. Når de har fått øvd seg en stund, kan de fange fisk lett som bare det!

 • Strandsnipe – fuglen med rytmesans

  Strandsnipa har kanskje ikke fuglen morsomste utseende, men den har en av de kuleste måtene å gå på av fuglene i Norge. Strandsnipa elsker strender og mudderflater. Her tripper den rundt, mens hodet og halen gynger opp og ned for hvert skritt fuglen tar i mudderet. Det ser litt ut som om strandsnipa hører på fengende musikk mens den går!