Gulgrønne bein:
Voksne fiskemåker har bein som ser gule eller litt grønne ut.
Latinsk navn: Larus canus
Sola varmer, bølger skvulper i strandkanten og fiskemåka hyler i det fjerne. Den lille måka gir mange ordentlig sommerfølelse. Etter at fiskemåkene har lagt egg og fostret opp ungene sine, er sommeroppdraget fullført. Da reiser de tilbake til England, Danmark eller Nederland, der det er litt mildere om vinteren.
Voksne fiskemåker har bein som ser gule eller litt grønne ut.
Voksne fiskemåker har helt gult nebb. Dette skiller dem fra de andre store måkene i Norge, som har en rød flekk på nebbet. Unge måker har en vertikal mørk stripe over nebbet, som fuglen til venstre på bildet.
Helt ytterst på vingene har fiskemåkene svarte fjær med en hvit flekk helt ytterst på fjærene. Mønsteret er tydeligst når fiskemåka sprer vingene.
Fiskemåka kommer til Norge hvert år for å hekke. De hekker i store deler av landet og kommer tilbake til Norge i mars-april. Eggleggingen begynner i mai i Sør-Norge og så sent som juni i Nord-Norge.
Foreldrene samarbeider om å ruge eggene og passe på ungene. Etter rundt fem uker kan ungene fly og da må de klare seg selv.
Om høsten trekker de fleste fiskemåkene sørover, av og til så langt som til Portugal og Spania! Noen blir også igjen på Vestlandet og tilbringer vinteren der.
Fiskemåka liker seg godt ved kysten, for der finner den mat både i havet og i fjæra, og kanskje til og med ved husene våre! Den liker seg også på myrer og på jorder, og kan derfor treffes på lengre innover i landet, langt fra kysten.
Fiskemåka er også en av de måkene vi ser mest av i de store byene. De hekker på hustak og finner mat i fjorder, søppelkasser og mange andre steder.
Fiskemåka er en av være vanligste måker, og du kan møte på den langs hele kysten.
Fuglefjellet på Andotten ligger i Finnmark fylke.
Den forblåste øya Tautra ligger ytterst i Trondheimsfjorden i Trøndelag fylke.
Idylliske Langøya ligger i Nordland fylke.
Elveparadiset Neadeltaet ligger i Trøndelag fylke.