Registrer fugl ved Leksdalsvatnet

Har du sett noen av disse fuglene ved Leksdalsvatnet? Registrer funnene dine under da vel!

 • Sangsvane – svanenes sangstjerne

  Dersom du er ute på tur langs en elv og hører lyder som kan minne om en trompet, kan du være ganske sikker på at det er sangsvaner du hører. Denne svanen har nemlig fått navnet sitt nettopp fordi den liker å synge, i motsetning til andre svanearter. Ofte møtes sangsvaner for å synge sammen med hverandre, litt som et kor!

 • Kortnebbgås – rekordlange vandringer

  Kortnebbgåsa kan fly lange turer langs hele norskekysten, men å fly langt er ikke det eneste gåsa er god på. Kortnebbgåsa går nemlig lange turer om sommeren. Noen av turene kan være mer enn 2 mil lange! Etter at eggene klekker kan nemlig ikke gåseungene fly før det har gått noen uker. Derfor vandrer familien sammen rundt på Svalbard på leting etter mat.

 • Horndykker – ildfuglen

  Du har kanskje hørt om føniksen? Ildfuglen som fødes på ny etter at den har blitt til aske. Horndykkeren er kanskje så nært vi kommer føniksen her i Norge, i hvert fall utseendemessig. Horndykkeren har knallrøde øyne og ildfargede fjær på hodet som står rett opp som flammer. Kroppen er rød og svart, litt som et bål som holder på å slukke.

 • Sothøne – høne uten hønsehus

  Selv om den kalles for en høne, hadde ikke denne fuglen passet godt inn i et hønsehus. Sothøna liker seg nemlig i vannet, sammen med ender og gjess. Livet i innsjøer og dammer har gjort at sothøna har utviklet noen ganske spesielle føtter. Føttene ser ut som de vi finner hos høner og haner, bare at de er enda større. Tærne er også ganske spesielle, de er nemlig utstyrt med små poser som fungerer som padleårer når sothøna svømmer rundt.